NIEUW: Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies

Loop je vast na het overlijden van een geliefd persoon? Ben je uit balans, doordat je ernstig ziek bent geworden? Word je ouder en wil  je je leven goed afronden nu het einde nadert?

Waarom dit boek?

Je dierbare verliezen, je gezondheid verliezen, je leven verliezen. Iedereen maakt wel een keer zo’n groot verlies mee. Het boek Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies helpt je als je leven hierdoor overhoop wordt gehaald. Het geeft handvatten en tips over wat je zelf kunt doen om een nieuwe balans te vinden. En het laat zien welke hulp je kunt inschakelen. Een geestelijk verzorger bijvoorbeeld, die is gespecialiseerd in zingeving.

‘Ik begon te twijfelen aan de zin van het leven. Wat doe ik hier eigenlijk? Wie heeft me nodig?’

– Henny in Hoe kan ik nu verder?

Over Hoe kan ik nu verder? 

Het boek informeert, inspireert, geeft handvatten en tips over zingeving en levensvragen voor mensen die te maken hebben met een groot verlies:

  • hoe verloopt het rouwproces (inclusief veelvoorkomende fabels over rouwen)?
  • wat geeft je leven zin?
  • hoe vind je een nieuw evenwicht?
  • wat kun je zelf doen?
  • welke hulp kun je krijgen?

Plus: persoonlijke verhalen die laten zien hoe de praktijk daadwerkelijk is.|
Auteurs: Annemarie van Bergen en Theone Joostensz

Samen met

De uitgave is gemaakt in samenwerking met VGVZ (Vereniging van Geestelijk Verzorgers) en Agora. Het voorwoord is geschreven door Robert Koorneef, directeur van VGVZ (Vereniging van Geestelijk Verzorgers)

Lees ook

Metzorgleven.nl is het online magazine over leven met een (ernstige) ziekte en omgaan met zorg. Over al die psychische, sociale, communicatie-onderwerpen waar je dagelijks mee te maken hebt. Metzorgleven.nl helpt je gezond omgaan met ziekte en neemt je serieus.

Hoe kan ik nu verder? De zin van het leven na een groot verlies kost €15 en is te koop in de webshop en op Bol.com.

‘Een aanrader … voor een ieder die te maken heeft met een ervaring van verlies en meer wil weten over zingeving, rouw en geestelijke verzorging’

Marije Vermaas op agora.nl