Ja dokter, nee dokter – Een zoektocht in de zorg

Je gaat naar een dokter, maar voor je het weet sta je weer buiten met een verwijzing. En jij vraagt jezelf af: wat zei hij eigenlijk? Je weet het eigenlijk nog steeds niets. Of je bent het helemaal niet eens met het advies dat je kreeg. Iedereen die regelmatig gezondheidsproblemen heeft, kent vast het gevoel dat je van het kastje naar de muur wordt gestuurd.

Het overkwam Anne-Marie. Zij tobde jarenlang met onverklaarbare (‘vage’) klachten en beschrijft haar ‘patient journey’ in de zorg. Herkenbaar en met een flinke dosis humor deelt ze haar ervaringen en bedenkt ze hoe het ook anders kan. Met dit boekje bij de hand verloopt jouw doktersbezoek voortaan heel anders.

Waarom dit boek?
“De ervaringen die ik opdeed als patiënt-van-beroep beschrijf ik in de vorm van tips en tools. Voor de vele mensen die net als ik meer in de zorg rondtobben dan ze lief is. En voor zorgverleners die regelmatig zorgtobbers als ik tegenkomen…” vertelt Anne-Marie.

Over de auteur
Anne-Marie de Ruiter (1966) is in het werkend leven redacteur. Ze staat bij vrienden en kennissen bekend als het ‘altijd-wat-vrouwtje’ en in de zorg was zij jarenlang een hete aardappel, die telkens zo snel mogelijk werd doorgegeven. In Ja dokter, nee dokter deelt Anne-Marie haar ervaringen en ontmoetingen met opeenvolgende artsen en andere zorgverleners.

“Hier valt niets tegen in te brengen. En wat er tegen in te brengen valt, heb ik al geprobeerd er tegen in te brengen. Deze vrouw is vastbesloten. Dus volg ik braaf haar schema. Je wilt ook niet meteen te boek staan als iemand met weerstand.”

Ja dokter, nee dokter kost €16,00 en is verkrijgbaar via onze eigen webshop of bij Bol.com