Positief getest

Ivy de Blaeij studeert verpleegkunde. Tijdens haar stages zag ze dat veel mensen met gezondheidsproblemen moeite hebben om hun klachten te monitoren. Daarom bedacht ze het Gezondheidsdagboek

Ivy: “Ik ging op zoek naar een boekje waarin je dit bij kunt houden, maar tot mijn verbazing bestond dat nog niet. Dat bracht me op het idee van het Gezondheidsdagboek.

Privacy gegarandeerd

In het Gezondheidsdagboek kun je in een paar minuten invullen hoe het met je gaat. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je klachten. En als je meer inzicht hebt, weet je beter hoe je gezonder kunt leven. Minstens zo belangrijk is dat je nooit meer vergeet om belangrijke informatie over je gezondheidsklachten door te geven aan je zorgverlener, zodat je behandeling beter kan worden afgestemd op wat je nodig hebt. En door een papieren boek te gebruiken is privacy gegarandeerd.

Kijktip: In dit filmpje legt Ivy uit hoe je het Gezondheidsdagboek gebruikt

Ivy: “Wat dit boek voor mij extra leuk maakt: ik heb het samen gemaakt met mijn moeder Jet Westbroek, grafisch vormgever, en Annemarie van Bergen en Sandra Rijnen, initiatiefnemers van Metzorgleven.nl.”

Positief getest

Het Gezondheidsdagboek is positief getest door verschillende mensen met allerlei gezondheidsklachten. Ze reageerden allemaal erg positief:

‘Bij de specialist en huisarts moet je in korte tijd duidelijk verwoorden hoe het met je gaat. Dat gaat beter als het op papier helder is. Veel specialisten kunnen niet bij elkaar in het dossier kijken, dan kun je dit boekje er snel bij pakken en het is ook nog veilig.’ – Lotje (meerdere chronische aandoeningen)

‘Handig dat je als je naar de huisarts gaat, kunt terugzien hoe vaak en wanneer je klachten had en wat je die dagen gedaan hebt.’ – Ellen (syndroom van Sjögren)

‘Grote waardering, buitengewoon goed idee!’ – Rita (hart- en vaatziekte)

Het Gezondheidsdagboek is hier verkrijgbaar >>>