Reinier&Suzi, leven met diabetes, nierschade en hart- en vaatziekten

chronisch ziek

Nierschade, diabetes en hart- en vaatziekten hebben veel met elkaar te maken. De aanwezigheid van de ene ziekte vergroot de kans op het optreden van de andere ziekte.

Samen met de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN), Diabetesvereniging Nederland (DVN) en de Hart & Vaatgroep hebben we hierover een magazine vol tips, adviezen, interviews en weetjes gemaakt: Reinier&Suzi.

Reinier&Suzi informeert en inspireert over leven met meerdere chronische aandoeningen tegelijkertijd. Hoe grijpen diabetes, nierschade en hart- en vaatziekten op elkaar in? Hoe sta je positief in het leven ondanks je chronische ziekte? Hoe vind je de weg in de zorg?

In dit nummer o.a.:

Presentator Ria Bremer: “Chronisch ziek zijn, beheerst het leven van de patiënt, maar ook van de partner.”

Helga heeft hartproblemen, nierschade en diabetes, maar: “Ik heb nog nooit zo van het leven genoten als nu.”

Omar, Gerda en Thijs over werken met een chronische ziekte

Eten als medicijn: de nieuwste inzichten over gezonde voeding

Wat kun je zelf doen? Tips voor het afstemmen van de zorg

Meerdere medicijnen: wat is veilig?

Reinier&Suzi lezen?
Het magazine is te vinden in de wachtkamer van het ziekenhuis, de huisarts of de apotheek. Wil je er niet op wachten? Vraag het gratis aan bij NVN of DVN (ook voor niet-leden) of lees het magazine hier online.

‘Reinier&Suzi is mooi geworden qua inhoud, uitstraling en vormgeving. Ook collega’s en zorgverleners hoor ik dat zeggen. Zij nemen ze graag mee naar bijeenkomsten’

De Hart & Vaatgroep