Themaboekje: ‘Wat als het einde nabij is?’

Waken is een bijzondere en vaak ook een emotionele gebeurtenis. ‘Wat als het einde nabij is? Themaboekje over waken rond het sterfbed’ beschrijft de waarde van waken, hoe je de waaktijd kunt invullen en wat er gebeurt in de laatste dagen en uren. 

Velen van ons zijn niet gewend om aan een sterfbed te zitten. Toch is de kans groot dat je een keer mag waken. Hoe gaat dat dan? Hoe lang duurt het? Hoe merk je dat het einde nabij is? Het themaboekje ‘Wat als het einde nabij is?’ gaat in op de onbekendheid die er rondom waken bestaat. Verschillende personen vertellen bovendien hoe ze het waken hebben ervaren en wat ze eraan hebben gehad. Dit themaboekje draagt zo bij aan een zo goed mogelijke waaktijd als het sterven nabij is.

‘De waakperiode is het begin van het definitieve afscheid’

– Clémence Ross-van Dorp, directeur Agora

De themaboekjes van Pal voor u

In de themaboekjes van Pal voor u worden veelvoorkomende onderwerpen over palliatieve zorg en de laatste levensfase nader belicht. Inmiddels zijn verschenen:

Over Pal voor u

Ongeneeslijk ziek en dan? Pal voor u deelt informatie en ervaringen over palliatieve zorg met patiënten en naasten via magazines, (thema)boekjesfacebook, twitter en deze website. Vele betrokken, deskundige personen en organisaties werken hierin nauw samen. 

De Pal voor u-themaboekjes en andere uitgaven zijn hier verkrijgbaar.