Wie denkt er nu aan seks?

wie denkt er nu aan seks?

Seks en intimiteit. Het is misschien wel het laatste waar een patiënt en zijn of haar partner aan denken, zodra er een ongeneeslijke ziekte is geconstateerd. Juist in zo’n kwetsbare tijd is intiem contact echter zeer waardevol.

Maar wat doe je als seks niet meer lukt? Hoe kun je op een andere manier dicht bij elkaar zijn? Het themaboekje ‘Wie denkt er nu aan seks?’ behandelt alle aspecten van seksualiteit en intimiteit bij een ongeneeslijke ziekte, inclusief tips en doorverwijzingen. Het boekje is tot stand gekomen in samenwerking met Dr Hilde de Vocht, lector AGZ: Ouderenzorg en Palliatieve Zorg aan de Hogeschool Saxion in Deventer en Enschede. Ze heeft uitgebreid onderzoek gedaan op dit terrein.

‘De impact van een ernstige ziekte op intimiteit is groot’

Haar bevindingen: “De impact van een ernstige ziekte op de beleving van seksualiteit en intimiteit is vaak groot. Mensen die erin slagen een nieuwe modus te vinden voor hun intieme leven zijn hier vaak net zo tevreden over als over hun vroegere seksleven.”

Het themaboekje is verkrijgbaar in webwinkel.


Meer Pal voor u
Ongeneeslijk ziek, en dan? Neem ook eens een kijkje op www.palvooru.nl en schrijf je in de voor de nieuwsbrief. Of volg Pal voor u op Twitter of Facebook.