Wat er nu gebeurt, maak ik al jaren mee

Bizar hoe snel de wereld verandert door het coronavirus dat nu rondwaart. Alles is anders geworden.  Ernstig ziek worden is nu een risico geworden voor iedereen. Net als de angst voor wat gaat komen. Maar voor Anne-Marie is alles juist hetzelfde gebleven. Wat er nu gebeurt, maakt zij al jaren mee.

Anne-Marie: “Bizar. Dat is het woord van nu. Bizar omdat de wereld  in één klap is veranderd. Echt iedereen is betrokken bij deze dreiging. Iedereen denkt niet één keer, maar wel twee of drie keer na of een voorheen volstrekt normale handeling nu wel de juiste is.

Kan ik wel boodschappen gaan doen? Ga ik op visite? Blijft iedereen op voldoende afstand? Wanneer kan ik weer naar mijn werk? De angst sluipt er nu bij iedereen in. Wie is er nu niet bang dat het coronavirus hem of haar hard treft? Of iemand uit de naaste omgeving? Ernstig ziek worden is ineens een reëel risico voor iedereen. Nog erger: je kunt er aan overlijden.

‘Anderen maken ineens kennis met mijn wereld van de afgelopen jaren’

Anne-Marie heeft uitgezaaide borstkanker en blogt op metzorgleven.nl

Lees verder >>>