Informatiepakket palliatieve zorg compleet: mijn wilsverklaring en 3 themaboekjes

Aanbieding!

EUR 32,00 EUR 27,50

Mijn wilsverklaring Zo denk ik erover, het themaboekje Wat als je je leven verliest? en Wat als het einde nabij is? zijn ook samen te koop!
Een uitgebreid pakket van informatie over waken rond het sterfbed en het maken van keuzes in de laatste levensfase samen met je persoonlijke  wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst.

Categorieën: ,

Beschrijving

Zo denk ik erover
Mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst

In mijn wilsverklaring Zo denk ik erover zijn alle belangrijke keuzes voor afscheid, zorg en behandeling in de toekomst overzichtelijk bij elkaar gebracht.

In dit boekje kun je drie wilsverklaringen invullen: zorgverklaring, niet-reanimeerverklaring en/of euthanasieverklaring. Dankzij de voorgedrukte antwoordmogelijkheden vergeet je geen belangrijke onderwerpen en kun je aankruisen wat bij je past.

Wat als je je leven verliest?
Themaboekje over keuzes in de laatste levensfase

In dit themaboekje over keuzes maken in de laatste levensfase komen zowel het ‘normale’ doodgaan, als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod, inclusief de verschillen en juridische aspecten. Daarbij wordt de rol van de huisarts en specialist ouderengeneeskunde bij het sterfproces belicht en staan er praktische tips voor naasten in, gericht op het verlichten van het sterfproces. Hoewel palliatieve sedatie bij zo’n 12% van de sterfbedden nodig is en euthanasie bij zo’n 3% worden deze vormen van levenseinde het meest besproken in de media. De realiteit leert echter dat voor de overgrote meerderheid sterven een ‘gewoon’, natuurlijk proces dat eventueel verlicht of bespoedigd kan worden.

Wat als je einde nabij is?
Themaboekje over waken rond het sterfbed

Waken is een bijzondere en vaak ook een emotionele gebeurtenis. Wat als het einde nabij is? Themaboekje over waken rond het sterfbed beschrijft de waarde van waken, hoe je de waaktijd kunt invullen en wat er gebeurt in de laatste dagen en uren. 

Velen van ons zijn niet gewend om aan een sterfbed te zitten. Toch is de kans groot dat je een keer mag waken. Hoe gaat dat dan? Hoe lang duurt het? Hoe merk je dat het einde nabij is? Het themaboekje ‘Wat als het einde nabij is?’ gaat in op de onbekendheid die er rondom waken bestaat. Verschillende personen vertellen bovendien hoe ze het waken hebben ervaren en wat ze eraan hebben gehad. Dit themaboekje draagt zo bij aan een zo goed mogelijke waaktijd als het sterven nabij is.

Wat kun je doen als je pijn hebt?
Themaboekje over pijn en pijnbestrijding

Het themaboekje van Pal voor u over pijn en pijnbestrijding is getiteld Wat kun je doen als je pijn hebt? Een boekje vol met informatie over verschillende vormen van pijn en de behandeling daarvan. 

Pijn komt veel voor bij mensen die ongeneeslijk ziek zijn. Het is een van de meest gevreesde klachten. Pijn is niet alleen een lichamelijk ongemak. Pijn kan in het hart zitten en je kunt ook pijn in de ziel hebben. Wat ook vaststaat is dat pijn subjectief is. En dat de betekenis ervan verschilt per persoon.