Informatiepakket palliatieve zorg basis: mijn wilsverklaring en themaboekje

Aanbieding!

EUR 19,00 EUR 16,50

Mijn wilsverklaring Zo denk ik erover en het themaboekje Wat als je je leven verliest? zijn ook samen te koop! Zo bieden wij je een compleet pakket van informatie en de wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst.

 

Categorieën: ,

Beschrijving

Zo denk ik erover
Mijn wilsverklaring voor zorg en behandeling in de toekomst

In mijn wilsverklaring Zo denk ik erover zijn alle belangrijke keuzes voor afscheid, zorg en behandeling in de toekomst overzichtelijk bij elkaar gebracht.

In dit boekje kun je drie wilsverklaringen invullen: zorgverklaring, niet-reanimeerverklaring en/of euthanasieverklaring. Dankzij de voorgedrukte antwoordmogelijkheden vergeet je geen belangrijke onderwerpen en kun je aankruisen wat bij je past.

Wat als je je leven verliest?
Themaboekje over keuzes in de laatste levensfase

In dit themaboekje over keuzes maken in de laatste levensfase komen zowel het ‘normale’ doodgaan, als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod, inclusief de verschillen en juridische aspecten. Daarbij wordt de rol van de huisarts en specialist ouderengeneeskunde bij het sterfproces belicht en staan er praktische tips voor naasten in, gericht op het verlichten van het sterfproces. Hoewel palliatieve sedatie bij zo’n 12% van de sterfbedden nodig is en euthanasie bij zo’n 3% worden deze vormen van levenseinde het meest besproken in de media. De realiteit leert echter dat voor de overgrote meerderheid sterven een ‘gewoon’, natuurlijk proces dat eventueel verlicht of bespoedigd kan worden.