Levenseindezorg: thema- en notitieboekje nu samen

EUR 13,50

Notities over het einde van mijn leven en het themaboekje  Wat als je je leven verliest? zijn nu ook samen te koop! Zo bieden wij je een compleet pakketje van informatie en het handige notitieboek om je eigen zorgverklaring op te stellen.

 

Categorieën: ,

Beschrijving

Notities over het einde van mijn leven
Als je niet meer lang te leven hebt… Weet je al welke zorg en behandeling je dan wenst? In het boekje ‘Notities over het einde van mijn leven’ kun je je voorkeuren vastleggen. Over behandeling en verzorging, over afscheid nemen en uitvaart. Je hoeft niet alles meteen in te vullen, dat kan later ook nog.

Ook voor je partner, kinderen of andere naasten is het fijn als ze weten hoe jij over deze onderwerpen denkt. Je kunt dit boekje ook gebruiken om met hen in gesprek te gaan over jouw levenseinde. Een gesprek met je (huis)arts is eveneens belangrijk, zeker als je wenst dat het hoofdstuk ‘Medische behandeling’ in dit notitieboekje de status van zorgverklaring krijgt.

Wat als je je leven verliest?
In dit themaboekje over keuzes maken in de laatste levensfase komen zowel het ‘normale’ doodgaan, als palliatieve sedatie en euthanasie aan bod, inclusief de verschillen en juridische aspecten. Daarbij wordt de rol van de huisarts en specialist ouderengeneeskunde bij het sterfproces belicht en staan er praktische tips voor naasten in, gericht op het verlichten van het sterfproces. Hoewel palliatieve sedatie bij zo’n 12% van de sterfbedden nodig is en euthanasie bij zo’n 3% worden deze vormen van levenseinde het meest besproken in de media. De realiteit leert echter dat voor de overgrote meerderheid sterven een ‘gewoon’, natuurlijk proces dat eventueel verlicht of bespoedigd kan worden.