Notities over het einde van mijn leven (tevens zorgverklaring)

zorgverklaring

Vanaf 28 mei is de vernieuwde versie van de wilsverklaring verkrijgbaar met een nieuwe titel: Zo denk ik erover.

Als je niet meer lang te leven hebt, is praten over je wensen rondom het levenseinde misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het fijn om daarover al in een vroeg stadium na te denken, omdat je zo invloed kunt uitoefenen op de medische zorg.

In het gebruiksvriendelijke notitieboekje/zorgverklaring ‘Notities over het einde van mijn leven’ zijn alle belangrijke keuzes over de zorg en behandeling in de laatste levensfase overzichtelijk bij elkaar gebracht.

Hoe sta je tegenover euthanasie? En palliatieve sedatie? Wie is je contactpersoon met de huisarts en andere zorgverleners? Wat wil je zelf regelen voor je uitvaart? Door wie word je graag verzorgd?

Deze en andere vragen over de zorg en behandeling in de laatste levensfase stapsgewijs invullen geeft rust en houvast. Je helpt er jezelf mee èn je naasten, je huisarts en andere zorgverleners die dagelijks voor je klaarstaan. Ook voor hen is het prettig om te weten hoe jij over deze onderwerpen denkt. Ze kunnen rekening houden met je persoonlijke wensen en je de zorg en behandeling geven die bij je past. Zelfs als je dit zelf misschien niet meer kunt aangeven.

Inhoud notitieboekje/zorgverklaring

Onderwerpen die in het notitieboekje/zorgverklaring aan bod komen zijn o.a. Mijn zorgverklaring, Uitvaart, Afscheid nemen, Laatste weken, Medische behandelingen en Hulp en Verzorging. Het notitieboekje/zorgverklaring is mooi vormgegeven en uitgevoerd in dik papier, dat goed beschrijfbaar is. Het boekje is 21 x 21 cm en telt 32 pagina’s.

Een voorbeeld:

Wat wil ik wel/niet?
Als ik in mijn laatste levensfase in een acute levensbedreigende
situatie terecht kom, waarin ik niet meer duidelijk kan maken wat ik wil
(doorhalen wat niet van toepassing is)
0 wil ik wel/niet worden gereanimeerd
0 wil ik wel/niet naar het ziekenhuis worden vervoerd als ik thuis
of in een verzorgings-/verpleeghuis verblijf
0 wil ik wel/niet op een intensive care afdeling van een
ziekenhuis worden opgenomen
0 wil ik wel/niet aan beademingsapparatuur worden gekoppeld
0 wil ik wel/niet kunstmatig worden gevoed als ik niet meer op
eigen kracht kan of wil eten
0 anders, namelijk ………………………………………………………………..
(Uit: Notities over het einde van mijn leven)

Het notitieboekje/zorgverklaring ‘Notities over het einde van mijn leven’ is te verkrijgen voor 10,50 excl. verzendkosten in de webwinkel.

Meer Pal voor u
Ongeneeslijk ziek, en dan? Neem ook eens een kijkje op www.palvooru.nl en schrijf je in de voor de nieuwsbrief. Of volg Pal voor u op Twitter of Facebook.